Atlas Flytt & Transport

 FLYTTSTÄDNING i Borås Sveriges STARKASTE Flyttfirma


Flyttstädning Borås pris

Kombinera Flytthjälp & Flyttstädning i Borås

Vi är proffs på båda!

När våra kunder vänder sig till oss som flyttfirma, söker de oftast inte bara hjälp med att bära saker. De vill förenkla den ofta komplexa flyttprocessen, som kan kännas överväldigande oavsett hur mycket tid och energi man har till sitt förfogande.

Vi delar den uppfattningen och tror helhjärtat på att erbjuda helhetslösningar. Därför ger vi alltid våra kunder möjligheten att kombinera flytthjälp med flyttstädning.

Vi tillhandahåller denna helhetslösning och på flera av våra verksamhetsorter har vi specialiserade städteam, bland annat här i Borås. På andra platser samarbetar vi med pålitliga partners för att erbjuda en sömlös upplevelse. Så du slipper jonglera mellan olika tjänsteleverantörer som flyttfirmor och städföretag.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert både på flytthjälp och flyttstädning Borås.

Kostnadsfri offert

Vi börjar vår kommunikation med att göra en volymberäkning av ditt bohag eller det gods som ska flyttas från punkt A till B. Tillsammans med din packlista så går vi igenom att par olika variabler som är avgörande på priset.

Efter det kan vi direkt ge dig en helt förutsättningslös och kostnadsfri offert!

Rådgivning & Planering

När du fått ditt pris och känner att det är dags att boka, så påbörjas planeringsarbetet direkt, även om det veckor eller kanske månader kvar till själva flytten ska utföras. Vi gör då det grova jobbet åt dig, och försöker anpassa oss till bästa förmåga efter dig och ditt schema. Givetvis kan du rådfråga oss om allt från Flytt, Packning och Magasinering och mycket mer. 

Pålitligt utförd flytt med full garanti

När det är dags för att flytta hör vi av oss till dig igen ett par dagar innan. Vi sätter en ungefärlig tid för pålastning, transport och avlastning och under hela resan från start till mål kan du vara trygg med att dina grejor hanteras av riktiga proffs, och att ditt gods både är försäkrat och att du din flytt utförs med garanti.

Givetvis tillämpar vi också branschpraxis kallat 'Bohag 2010' vilket du kan läsa mer om på vår sida.

Flyttstädning Borås

Därför ska du anlita Atlas till både Flytthjälp & Flyttstädning

Flyttdagen bjuder ofta på en blandning av överraskningar, både goda och onda. Oavsett om du byter adress inom samma stad eller tar steget över landsgränserna, finns det massor att hålla reda på. Bortsett från själva packningen och bärandet, är det just flyttstädningen som ofta tar mest tid och energi, ibland mer än man först trott.

När man avslutar ett kapitel och lämnar en bostad bakom sig, finns det förväntningar – från hyresvärd, bostadsrättsförening eller de kommande invånarna – att lägenheten eller huset ska överlämnas i skinande skick. Flyttstädning är mer än bara en grundlig städning; den täcker varje hörn och skrymsle av ditt hem. Utöver standarduppgifter som dammsugning, omfattar det även djuprengöring av ugn, fönsterputsning, avloppsrensning och så vidare.

Varför välja att kombinera Flyttstädning Borås med Atlas Flytt?

Tidsvinst: Flyttdagen är ofta hektisk. Genom att kombinera Atlas Flytts flytt- och flyttstädning i Borås frigörs värdefull tid. Medan Atlas Flytt ser till att dina saker flyttas säkert, kan städlaget sätta igång i den tomma bostaden.

Ekonomiskt: Att splittra tjänsterna kan ibland bli en kostsam affär. Med en kombinerad tjänst från Atlas Flytt får du ofta mer valuta för pengarna, tack vare paketpriser eller specialerbjudanden.

Kvalitetsgaranti: Atlas Flytt står för kvalitet och professionalism. Vare sig det gäller flytt eller flyttstädning Borås, kan du räkna med en service i toppklass.

Färre mellanhänder: Genom att ha en gemensam kontaktpunkt för båda tjänsterna undviker du kommunikationsbrister. Atlas Flytt säkerställer en sömlös övergång mellan sina team, vilket ger en smidigare process med både flytten och flyttstädningen.

Minskad stressfaktor: Med vetskapen om att både dina tillhörigheter och städningen sköts av proffs, blir flyttdagen mycket mer behaglig. Istället för att stressa över smådetaljer kan du rikta ditt fokus mot ditt nya hem och allt som kommer därnäst.

 Välj en pålitlig Flyttfirma med Flyttstädning i Borås.

Atlas Flytt är en kraft att räkna med i flyttbranschen i Borås, och det är inte svårt att se varför vi ständigt får höga betyg från våra kunder och partners. Här har vi en lista på de punkter vi vill skryta lite extra om, och för dig att använda som vågskål när du väljer en flyttfirma med flyttstädning Borås

 1. Kompetens och lång erfarenhet. Trots att Atlas Flytt kanske verkar vara nykomling på marknaden i Borås så bär vi på en hel del historia. Vi är resultatet av en sammanslagning av tre etablerade flyttfirmor, vilket ger oss en samlad erfarenhet som sträcker sig över decennier.

  Vårt dynamiska team av starka pigga flyttarbetare, guidade av våra erfarna arbetsledare, är väl förberedda för varje scenario. Från första kontakt till själva flytten och avslutande flyttstädning Borås.

 2. Kvalitetstänk & Service. För oss på Atlas Flytt står kvalitet och service i centrum. Vi strävar efter att höja ribban inom flyttbranschen. Varje aspekt, från våra toppmoderna fordon till våra proffsiga utstyrler och grymma resultat från flytt till flyttstädning.

  Och under själva flyttprocessen? Vi gör det där lilla extra. Vi behandlar dina ägodelar med största omtanke, packar dem med precision, och vi följer branschens gyllene regler för att säkerställa fullständig trygghet. Vår långa erfarenhet och expertis säkerställer en kvalitet du kan lita på. Därför kan du vara trygg med oss, inte bara med flytten, utan även med flyttstädning Borås. 

 3. Flexibilitet – Oavsett omfattning. Inget uppdrag är för stort eller för litet för oss. Oavsett om det handlar om omfattande nationella flyttar eller mer lokaliserade projekt, kan vi hantera uppdraget.

  Ute efter en helhetslösning? Vi har det du behöver. Alltifrån inpackning av dina tillhörigheter till transport, uppackning, möbelmontering och avrundat med en skinande flyttstädning i samarbete med våra pålitliga samarbetspartners.

  För att göra det enklare för dig, så kan du vid önskemål få hela kalaset på en och samma faktura.

Så om du söker en flyttfirma som kombinerar grym kvalitet både på Flytthjälp och Flyttstädning Borås, så vet du vart du ska vända dig!

Så väljer du rätt Flyttfirma & Flyttstädning i Borås.

I Sverige omfattas flyttfirmor av noggranna regelverk och bestämmelser. Dessa regler ser till att allt från fordonets skick till medarbetarnas kvalifikationer och kundens trygghet vid eventuell skada upprätthålls på högsta nivå. Det är också essentiellt att den flyttfirma du väljer, eller det företag som ansvarar för din flytt, innehar alla nödvändiga licenser och tillstånd.

 1. Yrkestrafikstillstånd: Pålitliga flyttfirmor bör inneha ett yrkestrafikstillstånd, antingen direkt relaterat till firman eller till transportören som hanterar flytten. Denna detalj kan enkelt verifieras genom att kontakta Transportstyrelsen.
 2. Utbildad personal: Det är inte enbart styrka som är avgörande för flyttfirmors personal; de bör även ha rätt utbildning och kunskap. Genom deras sakkunskap inom packning, lastning och transport av dina ägodelar, kan du vara trygg i att allt kommer fram i oskadat skick till din nya bostad.
 3. Transparent prissättning: Oväntade kostnader är alltid otrevliga. När du väljer en flyttfirma bör prisuppgifterna vara klara och raka. Eventuella tilläggskostnader på grund av oväntade situationer ska alltid först diskuteras och godkännas av dig.
 4. Kompletterande tjänster: Bortsett från hjälp med själva flytten, kan du ofta få tilläggstjänster såsom packhjälp, magasinering och specifikt – Flyttstädning Borås. Det kan bli både kostsamt och krångligt att välja fel firma för dessa tjänster.

  När du bokar separata aktörer kan du dessutom behöva sköta projektet själv. Välj istället Atlas Flytt för både flytthjälp och flyttstädning Borås, så tar vi hand om allt det praktiska, samlade på en enda faktura.

Flyttfirma Borås

Lägst pris är inte alltid billigast.

Hos oss lever vi genuint efter en specifik filosofi. Naturligtvis, när man står inför valet av en flyttfirma, spelar priset en stor roll. Vem önskar egentligen betala mer än nödvändigt?

Men i verkligheten, när det kommer till att välja en flyttfirma, eller något annat tjänsteföretag för den delen, blir det klart att priset ofta korrelerar med den kvalitet man kan förvänta sig.

För den som har en begränsad budget kan det kännas viktigt att hitta det mest ekonomiska alternativet, vilket är helt begripligt. Men det är kritiskt att inte endast fixera sig vid det initiala priset, utan även beakta eventuella framtida dolda kostnader.

Det finns många aktörer som lockar med tillsynes låga priser, oavsett om det handlar om flyttfirmor eller andra serviceyrken. Men ofta innebär det att man får exakt det man betalat för.

Atlas Flytt & Transport sätter en ära i att erbjuda konkurrenskraftiga priser, men aldrig på bekostnad av vår höga kvalitetsstandard. Med vår kunskap inom bland annat Flyttstädning Borås, positionerar vi oss som det självklara valet för de som söker en omfattande lösning för sin flytt. Vi kanske inte alltid är det mest prispressade alternativet, men vi är övertygade om att du kommer att uppskatta det värde vi levererar.

Flyttfirma Borås Pris

Flyttstäda i Borås

Kombinera Flytthjälp & Flyttstädning

Flyttstädningen är utan tvekan en av de mest krävande delarna av flyttprocessen. Många av oss har genom åren flyttat och vet att transporten av bohaget kanske inte är den mest utmanande delen – även om det alltid är en fördel att låta proffs som oss ta hand om det. Men det som ofta tar mest tid och energi är utan tvekan städningen.

En flyttstädning skiljer sig markant från den vanliga veckostädningen eller ens den omfattande vårstädningen. Det är en djupgående rengöring enligt en strikt och detaljerad checklista, allt för att bostaden ska vara i toppskick för nästa person som flyttar in. Därför inser många mitt i flyttcirkusen hur värdefullt det kan vara med professionell hjälp, inte bara med själva bohagets förflyttning utan även med flyttstädningen.

Kombinera Flytthjälp med Flyttstädning Borås

Genom att kombinera tjänster som flytthjälp och flyttstädning Borås med Atlas Flytt får du flera distinkta fördelar. Det kan för det första vara ekonomiskt fördelaktigt, eftersom många firmor erbjuder paketpriser för flera samtidiga tjänster. Vidare blir hela flyttproceduren mer sömlös, eftersom samma aktör ansvarar för både flytt och städning, vilket gör att allt går hand i hand enligt dina önskemål.

Varför Kombinera Flytthjälp och Flyttstädning Borås?

 1. Tidsvinst: Den kanske största fördelen är den tidsbesparing du får. Medan flytthjälpen tar hand om ditt bohag kan städteamet sätta igång med arbetet i den gamla bostaden. Detta parallella arbetsflöde accelererar hela processen.
 2. Effektivitet: Genom att satsa på en aktör som är expert inom både flytt och städning får du en garanterad professionell hantering. Med rätt verktyg och kunnande blir både flytten och städningen smidigare.
 3. Mindre stress: Att flytta kan vara stressigt. När du sammanför flytthjälp med flyttstädning Borås minimerar du antalet saker att bekymra dig över, vilket ger en lugnare flytterfarenhet.
 4. Kvalitetsgaranti: Genom att välja en leverantör känd för både flytthjälp och städning, får du en garanti på det arbete som utförs. Skulle något inte uppfylla förväntningarna tar de oftast hand om det utan extra avgift.
Vad kostar flyttstäd Borås

Flyttstädning Borås Pris

Vad kostar Flyttstäd?

Om du planerar en flytt, oavsett om du väljer att anlita en flyttfirma eller genomföra den själv, är vi på Atlas Flytt & Transport här för att assistera dig, särskilt när det kommer till flyttstädning. Men hur mycket kostar en flyttstädning Borås egentligen?

För många av våra kunder är det deras första gång de överväger att anlita en flyttfirma, och många har inte tidigare anlitat proffs för flyttstädning Borås eller någon annanstans.

Nedan ges en översiktlig bild av vad flyttstädning Borås kan komma att kosta. Kom ihåg att dessa siffror bara är exempel och inte en faktisk offert. Kontakta oss direkt för att få en skräddarsydd offert just för dig!

Exempel på prissättning av Flyttstädning Borås

Flyttstädningens pris kan variera beroende på flera faktorer, till exempel bostadens yta och vilken firma du väljer. Låt oss titta närmare på hur prissättningen för flyttstädning i Borås och andra platser kan se ut.

Pris per Kvadratmeter

Vanligtvis beräknas priset för flyttstädning utifrån kvadratmeter (kvm). Generellt sätt är det så att större ytor får ett lägre pris per kvm.

Upp till 50 kvm: omkring 50 kr/kvm
51-100 kvm: omkring 40 kr/kvm
Över 100 kvm: omkring 30 kr/kvm

Så om din bostad i Borås exempelvis är 70 kvm, skulle kostnaden ligga på cirka 2 800 kr, med RUT-avdraget inkluderat.

Flyttstädning på timpris:

Vissa företag tar betalt per timme för flyttstädning. Detta kan vara fördelaktigt om din bostad redan är i gott skick. Men kom ihåg, tar städningen längre tid än beräknat kan priset öka jämfört med ett fast kvm-pris.

RUT-avdragets fördelar:

I Sverige har vi fördelen med RUT-avdraget. Med det kan privatpersoner få 50% avdrag på arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, inklusive flyttstädning. Med tanke på att flyttstädning främst består av arbetskostnad, kan du förvänta dig ett rejält avdrag på nästan hela summan.

Om vi tar det tidigare exemplet med en 100 kvm stor bostad: Utan RUT skulle priset ligga runt 8 000 kr plus några hundralappar för material och transport. Med RUT-avdraget halveras dock priset till cirka 4 000 kr.

Begränsningar för RUT:

Det är viktigt att notera att inte alla kan dra nytta av RUT. Företag och dödsbon, till exempel när en avliden persons hem ska städas inför försäljning, kan inte använda RUT-avdraget. Att vara medveten om detta kan hjälpa till att undvika överraskande kostnader.

Genom att kombinera flyttstädning Borås med flytthjälp från Atlas Flytt & Transport kan du dessutom få ytterligare rabatter och eliminera behovet av att hantera flera olika leverantörer.

RUT-Avdrag Flyttstädning Borås.

Information om RUTavdrag när du anlitar Flyttfirma & Flyttstädning.

När du anlitar tjänster inom flytt och städning i Sverige, inklusive Flyttstädning Borås, kan du dra nytta av RUT-avdraget. Vad innebär det för dig, särskilt när du tar hjälp av Atlas Flytt & Transport? Obs! Denna information är komprimerad – vill du veta mer exakt så rekommenderar vi att du läser mer på Skatteverket.se

RUT-avdraget förklarat

RUT-avdraget, som står för Rengöring, Underhåll och Tvätt, introducerades för att underlätta för privatpersoner att anlita hushållsnära tjänster. Detta innefattar tjänster som flyttstädning, fönsterputsning, och andra liknande tjänster.

Hur det appliceras på flytt- och städtjänster

Med Atlas Flytt & Transport, särskilt om du anlitar oss för Flyttstädning Borås, får du dra av en betydande del av arbetskostnaden genom RUT. Det är ofta arbetskostnaden som står för den största delen av kostnaden när det gäller flytt eller städning. Vi ser till att avdraget syns direkt på din faktura, vilket eliminerar behovet av extra administration.

Dina besparingar med RUT

I dagsläget låter RUT dig dra av 50% av arbetskostnaden upp till ett belopp av 50 000 kronor per person varje år. Om kostnaden för ditt arbete skulle vara 4000 kronor, innebär det att din faktura minskas med 2000 kronor tack vare RUT.

Vilka kan dra nytta av detta?

Alla skattskyldiga i Sverige kan utnyttja RUT-avdraget. Det gäller dig, och även din make, maka eller sambo om ni delar hushåll. Men kom ihåg att din inkomst och skattesituation kan påverka hur mycket du kan dra av. Vid osäkerhet, vänd dig till Skatteverket.

Vad ingår inte i RUT?

Det är viktigt att förstå vilka tjänster som inte är berättigade till RUT-avdraget, för att undvika obehagliga överraskningar.

Tjänster som inte ingår under RUT:

Kostnader för transport eller fordon. Färder till återvinningscentralen. Hantering av dödsbon. Arbeten i företagslokaler eller firmabostäder. Hämtning av varor från butiker. Vid tveksamheter kring en offert, bör Skatteverket konsulteras. Om en offert angående ett dödsbo inkluderar RUT-avdrag, bör du vara extra uppmärksam.

Varför Atlas Flytt & Transport?

Vi prioriterar ditt bästa. Vår ambition är inte bara att leverera förstklassiga flytt- och städtjänster, men även att säkerställa att våra kunder får rättmätiga avdrag. Så, när du väljer oss för dina tjänster, inklusive Flyttstädning Borås, kan du känna dig trygg med att du får rätt service och korrekt RUT-avdrag.

Checklista Flyttstädning Borås

Tips inför Flyttstädningen

Om du nu ändå väljer att utföra din flyttstädning på egen hand, har du här några tips om hur du kan göra det på bästa vis från våra städexperter. 

 1. Planera i förväg: Börja med att göra en lista över alla rum och ytor som ska städas. Det hjälper dig att inte missa något viktigt.
 2. Samla dina städredskap: Se till att du har alla nödvändiga städprodukter och redskap tillgängliga. Detta inkluderar skrubborstar, rengöringsmedel, hink, trasor och en dammsugare.
 3. Börja uppifrån: Dammsug tak och väggar först för att förebygga att damm faller ner på nystädade ytor.
 4. Var noggrann med kök och badrum: Dessa rum tenderar att samla på sig mest smuts. Glöm inte bakom och under apparater i köket, samt kakel och fogar i badrummet.
 5. Fönster: Använd en fönsterskrapa och speciellt fönsterrengöringsmedel för bästa resultat.
 6. Töm och rengör skåp och garderober: Ta ut allt och rengör hyllorna. Torka sedan ur dem noggrant.
 7. Återställ bostaden: Om du har målat eller gjort ändringar i bostaden, kom ihåg att återställa det till ursprungligt skick om det krävs.
 8. Dubbelkolla: Innan du lämnar bostaden, gå igenom varje rum en extra gång för att försäkra dig om att du inte missat något.

Med dessa tips i åtanke blir din flyttstädning mer effektiv och stressfri!

Städfirma Borås

Priser Flyttstädning Borås

Fast pris på Flyttstäd

Varför väljer oftast kunder fast pris på flyttstädning och flytthjälp? Vi ser inga bekymmer med det, snarare så ser vi det som en fördel för både oss som flyttfirma och för dig som kund. 

 1. Förutsägbarhet: Med ett fast pris vet du exakt vad kostnaden kommer att bli från början. Detta eliminerar osäkerheten kring dolda avgifter eller oväntade tillägg i slutändan. T.ex. om flyttbilen blir stående i trafiken eller oväntat motorhaveri.

 2. Budgetvänligt: När du känner till den exakta kostnaden i förväg, blir det lättare att budgetera och planera ekonomin runt flytten.

 3. Ingen stress: Ett fast pris minskar stressen kring att övervaka timmar eller oroa sig för att jobbet drar över tiden, vilket kan leda till högre kostnader.

 4. Transparent kommunikation: Ett fast pris innebär ofta en tydlig beskrivning av vad som ingår i tjänsten, vilket minimerar risken för missförstånd mellan dig och tjänsteleverantören.

 5. Effektivitet: Eftersom företaget erbjuder ett fast pris, har de ofta en klar process och tidseffektiv strategi för att utföra jobbet inom den överenskomna ramen. Att komma sent, dra ut på tiden eller missa en deadline blir i detta fall bara negativt för alla inblandade.

Vi föredrar att våra kunder är nöjda och glada innan, under och efter flytten. Därför ger vi gladeligen fasta priser på flytt och flyttstäda, istället för att du ska ta hela risken. 

Magasinering Borås
Vad ingår i en flyttstädning

Vad ingår i en Flyttstädning

Flyttstädning kan kännas som en svår uppgift, särskilt när det inte finns några lagstadgade riktlinjer kring vad som exakt bör ingå. Fast, inom fastighetsbranschen och bland hyresvärdar har det etablerats en oskriven standard som ofta förväntas av hyresgäster vid utflyttning.

Vi erbjuder en orienterande lista här nedan. Men kom ihåg, när du anlitar oss på Atlas Flytt för Flyttstädning Borås, omfattar vårt pris principen att ‘allt ingår’. Om inte din hyresvärd eller bostadsköpare har några överdrivna krav, så ser vi till att uppfylla dem!

Checklista inför en flyttstädning

Flyttstädning kan kännas överväldigande och det är enkelt att förbise något. Här är en omfattande checklista för att hjälpa dig om du väljer att göra städningen själv, eller så ger det en bild av vad som kan förväntas när du anlitar en professionell städtjänst som Flyttstädning Borås via en städfirma.


1. Allmänt i alla rum

 • Dammsug och torka alla golv.
 • Torka av alla lister, dörrar och dörrkarmar.
 • Rengör fönster, fönsterbrädor och karmar.
 • Torka av alla vägguttag och ljusbrytare.
 • Rengör alla garderober, skåp och lådor, både in- och utvändigt.
 • Avlägsna spikar, skruvar och krokar från väggar och tak.

2. Kök

 • Rengör och avfrosta kylskåp och frys. Torka ur alla hyllor och fack.
 • Rengör ugn, häll och fläkt. Glöm inte fläktens filter!
 • Rengör diskmaskinen, både in- och utvändigt.
 • Rengör alla skåp och lådor, inuti och utvändigt.
 • Rengör bänkytor och väggar från eventuella matrester och fläckar.

3. Badrum

 • Skrubba och rengör toalett, handfat och badkar/dusch.
 • Rengör kakel och fogar.
 • Tvätta golvet noga, särskilt runt toaletten.
 • Rengör spegel och eventuella badrumsskåp.
 • Se till att avlopp är rena och fria från hår och smuts.

4. Sovrum och vardagsrum

 • Dammsug och rengör alla golv.
 • Rengör fönster och fönsterkarmar.
 • Torka av alla lister, hyllor och andra ytor.
 • Rengör garderober och skåp, inuti och utvändigt.

5. Tvättstuga

 • Rengör tvättmaskin och torktumlare, inuti och utvändigt.
 • Se till att tvättmedelsfack och filter är rena.
 • Rengör golvet runt maskinerna.

6. Balkong/uteplats

 • Sopa och tvätta balkonggolv eller uteplats.
 • Rengör eventuella balkongmöbler.
 • Töm eventuella blomlådor.

7. Förråd och garage

 • Sopa och rengör golv.
 • Ta bort eventuellt skräp och oönskade saker.
 • Rengör hyllor och förvaringsutrymmen.

8. Extra tips

 • Kom ihåg att ta med dig alla personliga tillhörigheter.
 • Återställ eventuella ändringar du gjort i bostaden, t.ex. tapetsering eller målning, om det krävs av hyresavtalet eller köpeavtalet.
 • Kontrollera alla utrymmen två gånger för att säkerställa att inget har missats.

Med den här checklistan vid din sida kan du vara säker på att din flyttstädning Borås blir grundlig och effektiv om du utför den på egen hand!